dinsdag 24 juni 2014

Software

Software is een algemene term voor de verschillende soorten programma's gebruikt om computers en aanverwante apparatuur werkt. (De term hardware beschrijft de fysieke aspecten van computers en aanverwante apparaten.)

Software kan worden gezien als het variabele deel van een computer en hardware het onveranderlijke deel. Software wordt vaak verdeeld in toepassingssoftware (programma's die werk-gebruikers doen er daadwerkelijk in geïnteresseerd) en systeemsoftware (die besturingssystemen en alle programma's die u met uw software bevat). De term middleware wordt soms gebruikt om de programmering die bemiddelt tussen programma en de systeemsoftware of tussen twee verschillende soorten software (bijvoorbeeld het verzenden van een afstand werken verzoek van een toepassing op een computer die een soort van besturingssysteem om een ​​aanvraag in heeft beschrijven een computer met een ander besturingssysteem).

Een extra en moeilijk te classificeren categorie van software is het nut, dat is een klein handig programma met beperkte mogelijkheden. Sommige hulpprogramma's worden geleverd met besturingssystemen. Zoals toepassingen, hulpprogramma neiging afzonderlijk te installeren en kunnen onafhankelijk worden gebruikt van de rest van het operating systeem.